Kittyhawk 1295  |  

Bigboabab

Bigboabab

Nog een “must see” in Zuid Afrika is de Big Baobab Tree. Er staan er nog enkele verspreid in het land, maar een der fraaiste en oudste ( meer dan 2000 jaar) staat vlakbij Gravelotte. Een kleine 100 km van Hoedspruit richting Phalaborwa, dan bij Mica afslag richting Tzaneen. De weg ernaar toe kom je langs verschillende Private Game Reserves, waarvan ook enkele toegankelijk zijn voor toeristen.

De zeer goede, overigens redelijk vlakke twee baans weg gaat door een fantastisch mooi berggebied waarbij je bij Gravelotte goed op moet letten er staat namelijk maar een kleine aanduiding “Big Baobab Tree”. Een Smal zandweggetje af en dan ben je er, soms is er “bewaking” bij de Baobab Tree, en anders : “dei lys moet asb deur u self ingeful word. Baie Dankie”.

Na de Baobab kun je nog doorrijden richting Tzaneen en kom je door een belangrijk tuinbouwgebied van Zuid Afrika. Hier worden allerlei heerlijke lokale fruitsoorten zoals mango, bananen en sinasappelen afhankelijk van seizoen, langs de weg voor kleine prijsjes aangeboden. Vanaf Tzaneen via de R71 die dan de R528 wordt naar de Magoebaskloof Pass (R71) en dan naar Haenertsburg, een oude stad. Je kan ook rond via de Letaba Valley teug naar Tzaneen. In deze omgeving zijn nog tal van bezienswaardigheden.

De hele trip neemt bedraagt heen en terug ca. 220 kilometer over zeer goede wegen.

Website: Big Baobab

Terug