Kittyhawk 1295  |  

Luxe Villa op Zandspruit in Hoedspruit Zuid Afrika

Zandspruit het Park en het wild life

Dieren die u op Zanspruit Zuid Afrika kunt tegenkomen Zandspruit Bush & Aero Estate is bijna 950 hectare groot. Zandspruit Estate wordt doorsneden door de rivier de Sandspruit, die delen van het jaar niet stroomt maar lange tijd het water vasthoudt. Het gebied behorende tot de Estate ten zuiden van deze rivier, groot ca. 650 hectare is de” Wilderness Area” en is het domein van de dieren, wel zijn er verschillende zandpaden die middels een mountain bike of middels een wat hogere auto,
(4x4 is niet noodzakelijk) toegang bieden tot een aantal uitkijkpunten en waterholes (drinkplaatsen)

Dieren

Zandspruit is het thuis voor een grote variëteit wildlife. Op de Estate zijn onder andere Giraffe(11), Zebra(37), Kudu(16), Nyala(26), Impala(175), Struisvogel(2), BushBuck (6) en Waterbok ( 5) (telling November 2012). Ook voor de vogel liefhebber is de Estate een waar walhalla, honderden vogelsoorten zijn er te vinden.

Er is bewust gekozen om geen gevaarlijk wild op Zandspruit te houden, zoals Leeuwen, Olifanten , Buffels, Nijlpaarden en Luiaard (De Big 5), zodat niemand zich zorgen hoeft te maken over zijn of haar veiligheid rondom het huis of de wandeling om het huis, op de Estate of in de Wilderness Area.

Het domein van de dieren is niet alleen de Wilderness Area, ook tot de Bush & Aero Estate ( het gedeelte ten noorden van de rivier) hebben alle dieren vrije toegang, de huizen hebben geen tuinen ( de natuurlijke omgeving vormt de tuin) en zijn ook niet afgerasterd zodat het regelmatig voorkomt dat een Giraffe uit het zwembad drinkt of een kudde Impala’s de oprit tot het huis asl rustplaats heeft gekozen!

Afbeeldingen van verschillende dieren rondom onze vakantievilla

Terug