Kittyhawk 1295  |  

Luxe Villa op Zandspruit in Hoedspruit Zuid Afrika

Het Weer & de Seizoenen

Het weer en de Seizoenen op Zandspruit Zuid-Afrika Zuid Afrika ligt op het Zuidelijk Halfrond en daarom zijn de seizoenen tegenovergesteld van wat wij in Nederland kennen. Daarbij heeft Hoedspruit in het Lowveld een landklimaat.

De zomer beslaat de maanden November tot en met Februari en is vochtig en warm. Gemiddelde temperaturen liggen boven de dertig graden. Het regent echter niet dagelijks, meestaal komen de regens vanaf half November in zware buien, die slechts een enkele maal per twee weken voorkomen. Tussen deze regens door is het meestal droog en zonnig, met temperaturen tussen 30 en 35 graden.’s Nachts is de afkoeling gering, vaak is het dan nog tussen de 20 en 25 graden.

In de maanden Maart en April is het herfst en is het behoudens een enkele regenbui veelal droog en liggen de temperaturen tussen de 30 en 35 graden. De luchtvochtigheid is dan meest verdwenen en de zachte wind zorgt voor verkoeling de HOGE luchtvochtigheid is dan verdwenen.

In de maanden Mei tot en met Augustus is het “winter” De Hoedspruit “winter” wordt gekenmerkt door prachtig zonnig, altijd droog weer met temperaturen tussen 20 en 25 graden overdag. ’s Avonds en ’s Nachts zakt het kwik tot ca. 10 graden met een enkele uitschieter naar 6 graden.

In September en Oktober is het voorjaar, het is dan nog steeds droog en vooral in Oktober begint de natuur te smachten naar regen. De temperaturen lopen op en liggen vrijwel iedere dag tussen de 25 en 30 graden.Iedereen kijkt uit naar de eerste regens en als die komen is het feest. Binnen twee weken na de eerste regens lijkt het of de natuur “ontploft”, alles wordt groen in een onvoorstelbare metamorfose en krijgen de eerste Impala’s hun jongen.

Terug