Kittyhawk 1295  |  

Luxe Villa op Zandspruit in Hoedspruit Zuid Afrika

Zandspruit Bush & Aero Estate - Hoedspruit – Limpopo – South Africa

Zandspruit Bush & Aero Estate is een nieuw en uniek Estate net buiten het dorp Hoedspruit, in de Limpopo provincie van Zuid Afrika. Hoedspruit ligt ca. 450 km. ten noord-oosten van Johannesburg, net buiten het Kruger Park en ca. 160 km. van Nelspruit.

Hoedspruit ligt in het zogenaamde “Lowveld”, waarbij de Drakensbergen en de Blyde River Canyon ( op ca. een uur rijden) de scheiding zijn tussen het “highveld” en het “lowveld”. Rijdend vanuit Johannesburg, wat op 1800 meter hoogte ligt, eindigt de hoogvlakte na ca. 400 km en gaat het, na een afdaling van ruim 1000 meter, plotseling over in het “laagveld”.

Hoedspruit wordt vaak als “ the Heart of the Lowveld” beschreven en het komt regelmatig voor dat de piloot op de vlucht van Johannesburg naar Hoedspruit net voor de daling zijn passagiers welkom heet “ in het mooiste gedeelte van Zuid Afrika”. Het lowveld is namelijk de enige plaats in Zuid Afrika waar de echte en vooral ongerepte Afrikaans Bushveld nog bestaat en is daarom een belangrijke bestemming voor vele toeristen.
Niet voor niets is het Kruger Park een topbestemming en zijn er ook vele privé wildreservaten rondom Hoedspruit te vinden. Vanwege de centrale ligging in het lowveld en de goede bereikbaarheid wordt Hoedspruit gezien als dé springplank naar de Bush.

Hoedspruit heeft een eigen vliegveld, ongeveer 15 km. buiten het dorp. South African Airlines voert dagelijks twee vluchten uit . Ook met de auto is Hoedspuit goed bereikbaar vanuit Johannesburg , de ca. 425 km. die moet worden afgelegd, bestaat uit ca. 200 km. autosnelweg en ca. 225 km provinciale weg. Dit zijn alle uitstekende, rustige wegen waardoor de gemiddelde reistijd minder dan 5 uur bedraagt.

Terug | Naar pagina 2