Kittyhawk 1295  |  

Kruger National Park: South Africa Safari

Kruger National Park

Kruger Park Zuid-Afrika Het Kruger Park, “Kruger Nasionale Wildtuin” in het Afrikaans , ligt op minder dan een uur rijden vanaf Hoedspruit. Is bijna net zo groot als Nederland en België te samen en heeft meerdere ingangen. Ideaal voor een dagtocht met eigen auto maar ook heel bijzonder om een of enkele nachtje(s) over te blijven in een van de RestCamp’s .

Vanaf Hoedspruit 75 km naar het noorden is er de Phalaborwa ingang vanwaar je heel gemakkelijk langs Olifants rivier weer in zuidelijke richting een fantastische route kan rijden, maar vergeet vooral niet een bezoek aan Olifants Rest Camp, het is gelegen op een heuvel voor een spectaculair uitzicht over Olifants rivier.

Orpen Gate, ligt ca 70 km ten zuiden van Hoedspruit, en ook van daar zijn prachtige game drives te maken ook natuurlijk in eigen auto. ‘s morgens vroeg starten en dan in Kruger Park ontbijten bij bijv. Satara Rest Camp. Vandaar zijn er tal van routes te volgen waarbij je zeker veel wild, met heel goeie kans op één of meerdere van de Big Five zult kunnen “spotten”. Laat je bijvoorbeeld leiden door “tips” van heel vroege bezoekers die al een Leeuw, of een Luipaard hebben gespot en dit aangeven op een Kaart in de Rest Camp.Tip: Vergeet niet de kaart van KrugerPark met tips en route’s mee te nemen. ( deze Kruger Map ligt in de Villa klaar)

Website: Kruger National Park


Terug