Kittyhawk 1295  |  

Tshukudu

Tshukudu

Tshukudu Game Lodge

Heel dichtbij, op slechts 14 km van Hoedspruit ligt Tshukudu, ook een Private Game Reserve, tevens een Big Five gebied. Tshukudu is een relatief klein Wild Life reservaat, maar waar men o.a. met een leeuwen fokprogramma bezig is. Deze leeuwen weer worden weer uitgezet in de diverse privé Wild Life reservaten in heel Zuid Afrika. Onderling worden er regelmatig dieren, zoals bijv. Olifanten uitgewisseld of geruild met andere Reservaten om zodoende het dierenbestand in evenwicht te houden met het groenbestand.

Naast Big Five safari’s in open 4x4 ’s is er in Tshukudu ook de mogelijkheid om wandelsafari’s te doen. Een aanrader is de “early morning “ safari. Te voet op safari met een gids te samen met minimaal 2 redelijk tamme Cheetah’s. Een Cheetah is namelijk een “katachtige” met een “honds” karakter. Deze cheetah’s zijn als pup opgevangen en met de fles groot gebracht waardoor ze redelijk mak zijn en met de groep meelopen “op jacht”.

Na afloop van deze wandelsafari die bij aanbreken van de dag is, is er een gezellig ontbijt op de waranda van de base camp.

Website: Tshukudu Game Lodge

Terug